Studer Technology ile artık herkes taşlama uzmanı
Bir taşlama tezgahında yüzlerce parametre, silindirik taşlama işleme sürecini belirler. Bu, taşlama uzmanlarının koruması gereken karmaşık bir süreçtir. Studer firmasının geliştirdiği StuderTechnology yazılımı süreci en basit hale getirerek, taşlama konusunda rekorlar kırıyor. Basit bir ifadeyle açıklamak gerekirse, bu yazılım silindirik taşlama için gerekli tüm verileri otomatik olarak belirleyebilmektedir. Program, yalnızca birkaç bilgi girilmesinden sonra üretim hedefini hesaplar ve maksimum ilerleme ile hemen optimum taşlama parametrelerini belirler. StuderTechnology sayesinde artık karmaşık parçaları taşlama uzmanlığına gerek duymadan taşlayabilirsiniz.
107 yıllık bilgi birikimi
StuderTechnology yardımıyla, silindirik taşlama tezgahlarındaki taşlama operasyonları radikal bir biçimde basitleştirilmiştir. Bu da parça kalitesi, birim maliyetler, işleme süresi, enerji verimliliği gibi tüm temel üretim faktörlerine muazzam ölçüde fayda sağlamaktadır. Bu yazılımı bu kadar benzersiz yapan şey 107 yıllık Studer’in sahip olduğu taşlama deneyimidir. Studer taşlama teknolojisinden gelen formülleri, deneysel verileri, uzun yıllara dayanan tecrübe ve uzmanlığını bu yazılımda birleştirmiştir. Program, çok çeşitli bileşenler içinden en iyi işleme stratejisinin belirlendiği sayısız taşlama testinden elde edilen verileri içerir. Spesifik uygulamaya bağlı olarak, StuderTechnology bu değerleri uygulamalara Uygun şekilde kullanır. Modern bir kamera düşünün: Farklı aydınlatma ve fotoğraf motifleri için otomatik programlar seçebilirsiniz. Bu, her durumda mükemmel bir resimle sonuçlanır.
Ve tabii ki kendi ayarlarınızı da seçebilirsiniz. StuderTechnology de buna benzer şekilde çalışır.
Taşlama sürelerinde %50’ye varan iyileşme
StuderTechnology ile artık bir taşlama uzmanı olmanıza gerek yoktur ve çalıştırması inanılmaz derecede kolaydır. Prensipte, bir üretim uzmanı olarak, hangi parametrelerin belirleyici olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Bir yandan toleranslar, diğer yandan yüzeyler çok önemlidir. Talep edilen yüzey pürüzlülüğüne ulaşmak için taşlama taşı özelliklerini, iş parçası malzemesini ve sertliğini göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Tüm bu değerlere dayanarak yazılım, optimum taşlama değerlerini kullanıcıya önerir. Bu sayede taşlama süreleri genel olarak %25-50 arasında azalır. Ayrıca ayar, programlama ve dokümantasyon zamanları da inanılmaz derecede azalır. Sonuç olarak hepsi bir araya geldiğinde sürekli kullanımda parça başına düşen maliyette büyük bir azalma görülmektedir.
Ayrıntılı taşlama fonksiyonları
Başlangıç noktası her zaman bir iş parçası çizimi veya bir iş parçası işlem prosedürüdür. Bu bilgiler ölçü, form ve yüzey toleranslarını gösterir. Kullanıcı, gereksinimleri karşılamak için tezgahı nasıl ayarlaması gerektiği sorusuyla defalarca karşı karşıya kalır. Mümkün olduğunca çabuk ve doğru ayarlama yapmak için malzeme, sertlik, taşlama taşı tipi ve soğutma sıvısı ve bilemeyi de dahil etmelidir. Bu değişkenlerden kişisel deneyimle elde edilen ayar değerlerini ve dolayısıyla üretim hedefini çıkarır.
StuderTechnology bu tür üretim hedefleri önermektedir. Üretim hedefi “Normal taşlama” tolerans aralığı ~ H5 / h5 ve yüzey kalitesi ~ Ra0.3’teki uygulamalar anlamına gelir. Daha fazla talaş kaldırmaya yönelik üretim hedefi, özellikle kaba taşlama işlemleri için kullanılabilir. Program, daha yüksek hassasiyet veya daha yüksek yüzey kalitesi için iki üretim aşaması oluşturur.
Herhangi bir taşlama tecrübeniz olmadan nadiren optimum taşlama sonucunu elde edebilirsiniz. StuderTechnology’nin büyük bir avantajı, makine özelliklerini ve taşlama döngülerinin konfigürasyonunu hesaba katmasıdır. Proses sonucu taşlama taşı ve bileme elmasları daha uzun ömürlü olur. Çünkü optimum taşlama değeleri ile minimum taş kullanılır ve bu da daha az aşınma ve bileme yapılmasını sağlar.
Sonuç: STUDER – “Taşlama Sanatı”
Studer’e göre taşlama bir sanattır. StuderTechnology yazılımı şirketlere herkesin kullanabileceği bir taşlama tezgahı sağlamaktadır. StuderTechnology ile operatörden bağımsız olarak ilk denemede kaliteli ve hızlı, istikrarlı bir süreç elde edilir. Hata maliyetlerinin azaltılması, daha kısa taşlama süreleri, daha düşük takım maliyetleri ve karmaşık hesaplamaların ortadan kaldırılması sayesinde, üretkenlik genellikle yüzde 50 oranında artırılabilir.